”ACASĂ LA BRÂNCUȘI ”- MUNȚII PARÂNG

Tinutul Gorjului este un loc mirific in care se regasesc uimitoare atractii turistice, dar si un adevarat tezaur al obiceiurilor si traditiilor populare.

Intre zonele de o rara frumusete ale judetului Gorj un loc aparte il ocupa Cheile Oltetului, cel mai ingust canion din Europa situat intre doua masive montane strabatute de un rau rece si iute ce a sapat cu rabdare in calcarul muntelui lasand in urma sa o opera desavarsita.

Pestera Polovragi renumita in intreaga lume denumita si Pestera Zamolxis locul subpamantean plin de legende si mituri. Se spune ca de aici din lacasul sau sfant zeul getodacilor Zamolxis trecea pe sub munte prin galerii pana la vechea cetate dacica Sarmizegetusa.

In imediata apropiere pe raza loc Baia de Fier se afla Cheile Galbenului unde putem vizita cel mai popular obiectiv speologic din Romania Pestera Muierilor unde vom descoperii Domul mic, Sala Altarului, Sala Turcului (candelabrele, Mos Craciun si Turcul), Sala Minunilor, Cascada Impietrita si, de fapt, toate formatiunile calcaroase ciudate. Sapaturile arheologice facute aici au scos la iveala numeroase urme de locuire din paleolitic si oase de animale. Tot aici poate fi admirat un schelet de urs in marime naturala.

Obiective propuse:

  • Rezervatia de Zimbrii Silvut Hateg
  • Manastirea Lainici (Mireasa din Defileu)
  • Opere Brancusi (Poarta Sarutului,Masa Tacerii,Coloana Infinitului)Tg Jiu
  • Muzeul Arhitecturii populare din Gorj (Musetesti)
  • Pestera Muierilor

Fabrica de Ciocolata Belgiana de la Crasna un taram al ispitelor, unde copii vor avea prilejul sa-si incante papilele gustative cu celebra ciocolata, si de asemenea ,vor afla tehnicile de preparare si modelare a figurinelor de ciocolata, care se regasesc in perioada sarbatorilor pe raftul magazinelor (Iepurasi, Oua, Mos Craciun, Papucul doamneietc).

Cazarea in loc. Baia de Fier, pensiune clasificata la trei margarete ce beneficiaza de o curte impresionanta ce ne ofera numeroase optiuni de recreere (mese de tenis, minifotbal, trambuline, leagane, sezlonguri etc). In gradina din spatele pensiunii copii se pot bucura de un rausor imprejurul caruia proprietarii au amenajat un parculet, cort, hamacuri si o mica ferma cu animalute.

PETRECERE SI FOC DE TABARA IN ULTIMA SEARA

Pretul se calculeaza in functie de localitatea de unde se face plecarea, nr aproximativ de copii participanti (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numarul de zile dorit.