Acasă la Brâncuși

Rezervatia de zimbrii Silvuț Hațeg

Rezervaţia din pădurea Slivuţ este printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (bison bonasus).
A fost înfiinţată în toamna anului 1958, când o pereche de zimbri – Podarec şi Polonka – a fost adusă din Polonia. Acesta a fost primul loc de pe teritoriul României unde zimbrul european şi-a făcut apariţia.

Manastirea Lainici sau Mireasa din Defileu

Undeva la mijlocul defileului, dupa ce te-ai obisnuit cu salbaticia din jur, poti descoperi un luminis in care te asteapta Manastirea Lainici.Întemeietorul manastirii a fost Sfantul Nicodim de la Tismana, care a cautat sa isi faca o chilie intr-un loc linistit din munti. Aceasta a fost nevoita sa treaca printr-o istorie tumultoasa, fiind devastata de trupele germane in primul razboi mondial, distrusa de Maria Tereza in campania antiortodoxa din secolul XVIII si ocupata abuziv de muncitorii care lucrau la calea ferata.Dupa anii ’90 insa, lacasul de cult a cunoscut o perioada linistita in care monahii isi duc traiul intr-un cadru de vis si asteapta turistii dornici de un moment de liniste.
In orasul Targu Jiu vizitam Operle lui Constantin Brancusi (Masa Tacerii Poarta Sarutului si Coloana Infinitului),aici aflam o scurta povestioara despre marele sculptor si semnificatia fiecarei opere in parte

Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj

Cele mai vechi și reprezentative piese din arhitectura populară gorjeană sunt adunate și expuse la un loc, nu foarte departe de Târgu-Jiu. La Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj, aflat la Curtișoara, se găsesc conace, teascuri, șoproane, pivnițe de deal, cotețe, grajduri, pătule, unelte pentru munca de la țară, dar și case boierești sau țărănești, de lemn, cu interioare tradițional amenajate și cu grădini împrejmuite de garduri cu pârleazuri.

Fabrica de Ciocolata de la Crasna un taram al ispitelor, unde copii vor avea prilejul sa-si incante papilele gustative cu celebra ciocolata, si de asemenea ,vor afla tehnicile de preparare si modelare a figurinelor de ciocolata, care se regasesc in perioada sarbatorilor pe raftul magazinelor (Iepurasi, Oua, Mos Craciun, Papucul doamnei, etc).

🌟Pretul se calculeaza in functie de localitatea de unde se face plecarea, nr aproximativ de copii participanti (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numarul de zile dorit.
🌟Insotitorii grupului au costurile sustinute de firma organizatoare.

Galerie Video

Fabrica de Ciocolata de la Crasna