CROAZIERĂ – CLISURA DUNĂRII

Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului văzut într-o excursie inedită pe puntea navei Dierna.
Dacă ar fi să căutăm un al doilea atribut al Clisurii dupa frumusețe, acesta ar fi diversitatea, de la cea geografică și geologică la cea istorică, etnică, religioasă și culturală.

 

Născută în Munții Pădurea Neagră, Dunărea numită și ”Amazonul Europei” străbate șase țări și patru capitale.
Importanța Dunării este deosebită. Din cele mai vechi timpuri a fost o cale navală de transport legând statele riverane. Dar oricât ar fi de frumos traseul celor aproape 3.000 de km prin Europa, nimic nu se compară cu imaginea de vis făurită de natura între Baziaș – punctul de intrare în țară și lacul de acumulare de la Porțile de Fier: Clisura Dunării.

Cazanele Mari și Mici ale Dunării se întind pe aproape 9 km și sunt despărțite doar de Golful Dubova, loc unde Dunărea fierbe la propriu, senzație ce poate fi trăită doar în mijlocul fluviului. Aici, apa este forțată să treacă printre munți. Lațimea Dunării se îngustează până la 180-250 de metri, iar adâncimea atinge 100 de metri. Curenții extrem de puternici din adâncuri și crevasele de pe fundul apei, dau la suprafață aparența unui adevărat cazan în clocot. Zona este declarată monument unic al naturii în Europa.
Tumultul apelor la Cazane este vegheat cu ochi reci de piatră de regele dac Decebal. În Golful Mraconia se ridică semeață cea mai înaltă sculptura în stânca din Europa, 40 de metri – Chipul lui Decebal. Alături se găsește Tabula Traiana – mărturie a drumurilor romane construite în timpul împăraților Tiberius, Domițian și Traian.

Obiectivele propuse pentru o croazieră cu vaporul în Clisura Dunării – partea cea mai spectaculoasă din traseul Dunării, între Orșova și Cazane unde puteți vedea peisaje de o frumuseţe rară: Tabula Traiana, Cazanele Mici, Chipul lui Decebal, Mânăstirea Mraconia, Cazanele Mari,  versantul Ciucarul Mare în luna aprilie plin de lalele de Cazane (Tulipa hungarică).
Opțional se poate servi masa de prânz la unul dintre restaurantele situate pe malul Dunării.

  • Plecarea – ora 7.00 din punctul stabilit de comun acord
  • Costurile pentru însoțitorii de grup sunt susținute de firma organizatoare
  • Pentru stabilirea perioadei precum și a altor detalii mă puteți contacta la numărul 0734/546897 (Lioara Hosu)

🌟Prețul se calculează în funcție de localitatea de unde se face plecarea, nr. aproximativ de copii participanți (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numărul de zile dorit.

🌟Însoțitorii grupului au costurile susținute de firma organizatoare.