EXCURSIE TURDA- JUD CLUJ

OBIECTIVE PROPUSE:
Salina Turda, situata in topul celor mai importante obiective turistice din Transilvania ce ne ofera pe langa o incantare vizuala si o portie de relaxare. Obiectivele turistice din ansamblul salinei sunt: intrarea principală dinspre Valea Sărata – Durgău, Galeria Francz Josef (intrarea veche), Sala puțului de extracție – Mina Iosif, Balconul Minei Iosif (Sala ecoului), Mina Iosif, Sala crivacului, Sala puțului de extracție, Sala de apel – Altarul – Scara bogaților, Balconul Minei Terezia, Mina Terezia, Mina Rudolf, Balconul Minei Rudolf.

Muzeul istoric Turda, cuprinde o colecție bogată de obiecte, în special din perioada romană. Materialele prezentate sunt numismatice, epigrafice și arheologice, ele constituind și obiectul de studiu al unor cercetători.

Cetatea Alba Carolina, una dintre cele mai mari cetati ale tarii, un loc care abunda de istorie si legenda. Un tur ghidat va face sa plecam de pe aceste meleaguri cu multe cunostinte noi legate de istoria tarii noastre.

In incinta cetatii se pot vizita:

  • Muzeul Unirii si Sala Unirii locul in care s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu Romania, la 1918
  • Catedrala Ortodoxa a Reantregirii locul in care au fost incoronati Maria si Ferdinand ca Regi ai Romaniei Mari
  • Catedrala Romano catolica Sfantul Mihail
  • Traseul celor 7 porti
  • Traseul celor Trei Fortificatii si celula in care a stat Horea inainte sa fie executat. (OPTIONAL)

Muzeul Memorial ”Aurel Vlaicu” unde copii vor putea vizualiza machete si obiecte personale ale marelui aviator si, de asemenea, vor afla mici secrete sau povestioare inedite din viata sa.

Pretul se calculeaza in functie de localitatea de unde se face plecarea, nr aproximativ de copii participanti (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numarul de zile dorit.