Sibiul atrage anual mii de turiști din toate colțurile lumii, prin farmecul său aparte, prin tradiția conservată atât de bine, dar și printr-un decor natural și istoric deosebit. Un loc boem, cu străduțe medievale întortocheate, mărginite de case micuțe sau de clădiri impozante, cu piețe încăpătoare, cu turnuri de observație și ziduri de apărare, centrul istoric al Sibiului este numai bun pentru a-ți petrece un weekend liniștit.
Obiective propuse:
O plimbare la pas pe străduțele medievale ale urbei ne permite să descoperim minunățiile pe care acest oraș le păstrează cu sfințenie. Vă propunem mai jos o parte din numeroasele obiective pe care le oferă Sibiul:
Palatul Brukental un palat construit între anii 1778–1788 de baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787). El a fost înălțat în etape, cu scopul de a fi reședință oficială a baronului von Brukenthal și sediu al colecțiilor sale, Palatul Brukenthal adăpostește Galeria de Artă și Biblioteca Muzeului Național Brukenthal, unde se află cele mai valoroase colecții de picturi baroce din centrul și estul Europei.
Turnul Sfatului considerat dintotdeauna un simbol al orașului Sibiu, oferă o priveliște încântătoare asupra urbei. În interiorul turnului poate fi observat și mecanismul ceasului.
Podul Minciunilor atrage de asemenea și el turiștii curioși de numeroasele legende care se aud despre el. Situat la trecerea dintre orașul de sus și cel de jos, pasarela se bucură de atenția vizitatorilor de pretutindeni, chiar și a tinerilor îndrăgostiți care își jură iubire eternă legând un lacăt ca simbol al iubirii ce îi leaga.
Muzeul de Istorie Naturală Sibiu care cuprinde mai multe sectoare: evoluția lumii vii, ecosisteme, sectorul paleontologic, mineralogic, precum și câteva exponate de dinozauri în gradina aflată la intrarea în muzeu.
Muzeul de Istorie Casa Altemberger
Expoziţia oferă o imagine asupra felului în care oamenii au trăit în peşteri, bordeie, gospodării, villa romana sau în locuinţa medievală.
Activităţile umane sunt descrise de la procesarea vânatului la producţia specializată a ghildelor. Tot aici se pot vedea arme și armuri, monede, medalii etc.
🌟Prețul se calculează în funcție de localitatea de unde se face plecarea, nr. aproximativ de copii participanți (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numărul de zile dorit.
🌟Însoțitorii grupului au costurile susținute de firma organizatoare.