SIBIU-istorie,cultura,arta

Sibiul atrage anual mii de turisti din toate colturile lumii, prin farmecul sau aparte, prin traditia conservata atat de bine, dar si printr-un decor natural si istoric deosebit. Un loc boem, cu străduțe medievale întortocheate, mărginite de case micuțe sau de clădiri impozante, cu piețe încăpătoare, cu turnuri de observație și ziduri de apărare, centrul istoric al Sibiului este numai bun pentru a-ți petrece un weekend liniștit.

Obiective propuse:
O plimbare la pas pe stradutele medievale ale urbei ne permite sa descoperim minunatiile pe care acest oras le pastreaza cu sfintenie. Va propunem mai jos o parte din numeroasele obiective pe care le ofera Sibiul:
Palatul Brukental un palat construit între anii 1778–1788 de baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787). El a fost înălțat în etape, cu scopul de a fi reședință oficială a baronului von Brukenthal și sediu al colecțiilor sale, Palatul Brukenthal adăpostește Galeria de Artă și Biblioteca Muzeului Național Brukenthal, unde se află cele mai valoroase colecții de picturi baroce din centrul și estul Europei.

Turnul Sfatului considerat dintotdeauna un simbol al orasului Sibiu, ofera o priveliste incantatoare asupra urbei. In interiorul turnului poate fi observat si mecanismul ceasului.

Podul Minciunilor atrage de asemenea si el turistii curiosi de numeroasele legende care se aud despre el. Situat la trecerea dintre orasul de sus si cel de jos, pasarela se bucura de atentia vizitatorilor de pretutindeni, chiar si a tinerilor indragostiti care isi jura iubire eterna legand un lacat ca simbol al iubirii ce ii leaga.

Muzeul de Istorie Naturala Sibiu care cuprinde mai multe sectoare: evolutia lumii vii, ecosisteme, sectorul paleontologic, mineralogic precum si cateva exponate de dinozauri in gradina aflata la intrarea in muzeu.

Muzeul de Istorie Casa Altemberger
Expoziţia oferă o imagine asupra felului în care oamenii au trăit în peşteri, bordeie, gospodării, villa romana sau în locuinţa medievală.
Activităţile umane sunt descrise de la procesarea vânatului la producţia specializată a ghildelor. Tot aici se pot vedea arme si armuri, monede, medalii etc.

Pretul se calculeaza in functie de localitatea de unde se face plecarea, nr aproximativ de copii participanti (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numarul de zile dorit.