Tabara Paste 2022

-Tabără Creație și lucru manual-

 

”Gașca Mea” vă propune o tabără cu totul nouă și deosebită care își propune în primul rând să vă relaxeze și totodată să vă dezvolte atenția, creativitatea, imaginația , îndemânarea și satisfacția de a crea un lucru util cu propriile mâini. Atelierele pregătite pentru această tabără sunt concepute astfel încât, să fie accesibile și interesante pentru copii indiferent de vârstă.

🐎Locul de desfășurare: Sohodol Bran
📅Perioada: 18-22 aprilie 2022
📞Inscrieri si informatii: 0734546897 (Lioara) sau e-mail contact@gascamea.ro

✔️Ce vom face in aceasta tabără?

📸Zilnic, după ce în prima parte a zilei vom vizita obiectivele propuse, vom avea ateliere cu diferite tematici:
🎨Vom descoperii arta de încondeiere tradițională a ouălelor de Paște la Casa Meșterului din Sohodol/Bran
🎨Ne vom crea cu mânuțele noastre, propriul semn de carte și propriul suport de pahar
🎨Vom învăța să coasem nasturi colorați sub diverse forme
🎨Vom pregăti felicitări pentru iepuraș
🎨Vom organiza celebrul concurs ”VÂNĂTOAREA DE OUĂ”

🎲Nelipsite vor fi și de această dată jocurile specifice taberelor ”gasca mea ” jocuri menite sa le dezvolte indemanarea si mai ales spiritul de echipa.

❗Toate atelierele se vor desfășura sub atenta îndrumare a unui profesor cu experiență în activitățile de acest fel cu copiii.

❗La finalul taberei, fiecare copil va pleca acasă cu o mapă care va conține toate lucrările acestuia.
Gașca mea vă asteaptă  să scriem împreună o poveste nouă!

✔️Obiectivele turistice vizitate în această tabără:

Castelul de Lut din Valea Zanelor – o minunăție de care copii se vor bucura cu siguranță. Aparent din turta dulce, castelul e facut exclusiv din materiale naturale: lut, nisip, lemn și…paie.


Povestea Calendarului – lunile anului le cunoaștem cu toții, însa puțini știm povestea lor, de unde vin, ce spun legendele și denumirea populară. Tematica parcului împreuna cu folclorul românesc, tradițiile și elementele tematice ale lunilor, compun o lume de basm ce captivează copii de orice vârstă.

Orașul Brașov:

Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas/Piața Sfatului – inima orașului Brașov, locul de unde se aude gongul care anunță ora exactă, locul unde se desfășoară cele mai importante manifestări culturale este zona cu cele mai multe bătăi de aripi ale porumbeilor, iar lista poate continua.
Biserica Neagră – cea mai mare biserică în stil gotic din România denumită astfel datorită unui incediu care a avut loc și a distrus atunci parțial monumentul. Aceasta găzduiește una din cele mai mari orgi din Europa de Est și a fost construită de către comunitatea germană de aici.
 Strada Sforii – una din cele mai înguste străduțe ale Europei, locul perfect pentru realizarea celor mai inedite selfi-uri.
Muzeul ”Prima Școală Românească” – o experiență cu totul interesantă să vizitezi prima școală românească din Brașov. Aici, pentru prima dată, în anul 1530 dascălii au predat lecții copiilor în limba română, aici s-au scris versurile primului imn național și tot aici a predat celebrul Anton Pann. Colecții de carte veche, documente originale ale domnitorului Constantin Brâncoveanu, Sala de clasă “Anton Pann”, Sala “Diaconul Coresi”, Sala “Cartea şi Cărturarii braşoveni” și Sala cu vatră.
Castelul Bran sau Castelul Dracula – una dintre cele mai faimoase fortificații din lume. Construit pe vârful unei stânci, atrage anual mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru a-i afla povestea.


Castelul Peleș Sinaia – o perlă de arhitectură românească, prima reședință construită de Regele Carol I care impresionează atât la exterior cât și la interior.

🦖Dino Parc Rașnov – ”cireasa de pe tort” a taberei, oferă copiilor o experiență unică. Parcul se întinde pe o suprafața de 1,5 hectare și ne oferă un traseu captivant prin pădure, unde la fiecare colț pândește câte un dinozaur uriaș, care respiră, se mișcă și chiar scoate zgomote. Aici poți să te plimbi printre cele 47 de creaturi realizate din fibră de sticlă și rășină. Fiecare dinozaur este însoțit de un panou informativ care îți prezintă diferite detalii inedite despre fiecare specie prezentă în parc. Cei care vor să calce pe urmele lui Indiana Jones pot participa la Olimpiada Dinozaurilor, unde cei mai buni paleontologi în devenire vor fi premiați cu diplome și insigne. Dacă ești pasionat de senzații tari, atunci poți parcurge traseul de aventură, amenajat la 6 metri înălțime, printre căsuțe în copaci, sau poți să-ți testezi limitele pe traseul de tiroliană.

❗La toate obiectivele vizitate pe parcursul taberei (acolo unde se poate beneficia de acest serviciu) vom face programare pentru ghidaj turistic, astfel incât copiii în urma acestor vizite să rămână cu un bagaj de informații utile.

💰Pretul taberei: 1190 Ron (locuri limitate maxim 18 copii) include:
🚐transport dus/intors cu plecare din Timișoara + deplasare obiective
🛌4 nopți cazare pensiune *** cam 2, 3 sau 4, loc cu baie proprie și TV + 3 mese/zi, desert, fructe
📦costul activităților și materialelor necesare pentru realizarea atelierelor

❗Supraveghere pe tot parcursul taberei❗
❗NU INCLUDE – taxele de intrare și ghidaj la obiectivele turistice se plătesc separat.

⛹️‍♂️Pensiunea dispune de spațiu de joacă pentru copii, curte mare și teren de fotbal cu nocturnă.

Un copil se consideră înscris in momentul in care achită o taxă de rezervare de 300 ron/loc. Taxa nu poate fi returnată în momentul în care un copil se retrage, ci doar dacă din motive importante tabăra se anulează.