Cracovia-Polonia – Să înțelegi ceva de neînțeles


Cracovia este o destinaţie unică, de neuitat. Turistul care pașește pentru prima dată in Centrul Vechi al Cracoviei are impresia că se intoarce in timp. Prin fața clădirilor medievale trec calești elegante, iar din turnul catedralei răsună din oră in oră sunete de trompetă. Turul celor mai frumoase obiective ale fostei capitale poloneze, precum şi o excursie la Auschwitz, cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale ne oferă o escapadă de neuitat.

Obiective propuse
Impunatorul Castel Wawelin incinta căruia se pot vedea Sala Tronului, Sala Senatului, Sala de Bal, Apartamentele regale, Trezoreria Coroanei Regale si maiestoasa catedrală fortificată Wawelska locul de încoronare a tuturor regilor polonezi.
Piața principală din Rynec Glowny este o piață medievală fiind considerată una dintre cele mai mari din intreaga lume. Situata in inima cenrului vechi aceasta găzdieste anual numeroase festivaluri si manifestari culturale.
Vechea Cracovie sau Vechiul Oraș in care se regasește Biserica Sf Maria desemnată ca fiind una dintre cele mai importante biserici din Cracovia, Biserica Sf Adalbert, Barbakanul si Poarta Sf Florian, unul din rarele vestigii ale fortificatiei medievale care a inconjurat orașul, Turnul Vechi al Primariei, Curtea Colegiului Maius cu ceasul muzical.

Salina Wielicza situata la 12 km de Cracovia
Veche de mai bine de 700 de ani salina si-a castigat dreptul de a face parte din Patrimoniul UNESCO, fiind desemnata, la nivel mondial, drept una dintre cele mai mari mine de sare. Salina Wieliczka are in grija, nici mai mult nici mai putin de patru etaje, impartite in 300 de galerii. Aici se poate vizita cel mai mare muzeual mineritului din intreaga lume,cea mai mare catedrala salina din Polonia precum si sali care indeplinesc rolul de: restaurante, muzee, altare de cult, locatii pentru concerte muzicale ori conferințe.

Auschwitz-Birkenau

A fost un lagăr de concentrare nazist din Polonia, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut un rol de distrugere in randul populatiei evreiesti din Europa si nu numai a acesteia. Intre 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminati in acest lagar. El a fost, ca in marea majoritate a lagarelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Lagarul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagar nazist. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetuarea Holocaustului

‼️ IMPORTANT ‼️
Participantii la aceasta excursie au nevoie de documente valabile de călătorie (pașaport/buletin) si împuternicire din partea ambilor părinți

🌟 Pretul se calculeaza in functie de numarul de participanti. Posibilitate organizare grup mic (16 copii).
🌟 Insotitorii grupului au costurile sustinute de firma organizatoare.
🌟 Nu este obligatoriu, dar din propria experienta  recomandam propunerea  unei astfel de excursii cu cat mai mult timp posibil inainte de perioada de plecare.
🌟 Perioada se stabileste de comun acord.