Budapesta-Ungaria – ”Orasul celor 9 poduri”

Obiective turistice propuse:

Palatul Parlamentului din Budapesta un exemplu magnific de arhitectura Neo-Gothica (avand deasemenea trasaturi renascentiste si baroce), cu o vechime de peste 100 de ani.

Situat pe malul stang al Dunarii este in prezent cea mai mare cladire a Ungariei.

Bazilica Sfântul Ștefan este o biserica romano-catolica infiintata in anul 1905 ce poartă hramul Sfântului Ștefan, primul rege și patronul spiritual al Ungariei, brațul său drept aflându-se într-o raclă din bazilică. De aceea aceasta este cea mai importantă biserică din Ungaria.

Podul cu lanturi a fost prima legatura permanenta peste Dunare dintre Buda si Pesta. Catalogat ca fiind unul dintre cele mai importante obiective ale Budapestei, ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De asemenea poate fi admirata grandioasa cladire a Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii si turnurile Castelului de pe dealul din Buda.

Tropicarium e cel mai mare acvariu sarat din Europa Centrala. Sute de animale – pasari exotice, maimute, pesti, pesti tropicali, rechini, aligatori si alte reptile sunt tinute in habitatul lor re-creat artificial, pe o suprafata de peste 3000 metri patrati.

Copii  se pot apropia de pasari si de maimutele mici in timp ce se plimba printr-o padure tropicala sau se uita la unul dintre cei 8 rechini prin tunerul de sticla amplasat in acvariul lor.

Gradina Zoologicasi Botanica din Budapesta este una dintre cele mai vechi din Europa şi cea mai mare din Ungaria, fiind fondată în 1866. Aceasta ne ofera posibilitatea de a vedea indeaproape animale precum: girafa, hipopotam,rinocer.urangutan si multe alte animale avand in vedere ca se intinde pe o suprafata de 11 hectare. Vizitarea acesteia ofera o experienta de neuitat atat pentru un adult cat si pentru copii acestia avand chiar posibilitatea de a hranii aceste animale.

‼️ IMPORTANT ‼️
Participantii la aceasta excursie au nevoie de documente valabile de călătorie (pașaport/ buletin) si împuternicire din partea ambilor părinți

🌟 Pretul se calculeaza in functie de numarul de participanti. Posibilitate organizare grup mic (16 copii).
🌟 Insotitorii grupului au costurile sustinute de firma organizatoare.
🌟 Nu este obligatoriu, dar din propria experienta  recomandam propunerea  unei astfel de excursii cu cat mai mult timp posibil inainte de perioada de plecare.
🌟 Perioada se stabileste de comun acord.