PRAGA-CEHIA – ”ORAȘUL DE AUR”

Praga este un oraș cu acel șarm încât merită comparația cu Parisul. Capitalei Cehiei i se mai spune si “Orașul de Aur” sau  “Orașul celor 100 de turnuri”, dar chiar și așa nu este de ajuns pentru a reuși o descriere completă. Presarat cu numeroase obiective turistice incarcate de istorie, Praga este orasul care merita sa fie in topul destinatiilor de calatorie atat in randul copiilor cat si al adultilor.

Castelul Praga cea mai impunătoare construcție care îți va atrage atenția în Praga, vrei nu vrei, mai ales că este construit pe un deal de unde are și râul și orașul la picioare. Castelul este de fapt un complex alcătuit din palate și clădiri ecleziastice cu diferite stiluri arhitecturale. Introdus in Cartea Recordurilor datorita suprafetei sale  de aproape 70.000 mp castelul este fosta reședință a regilor Cehiei și îl găzduiește în prezent și pe Președintele Republicii Cehe.

Măreția sa este completată de celelalte atracții din preajmă, cum sunt Catedrala Sfântul Vitus, Vechiul Castel Regal, Bazilica Sfântul Gheorghe și grădinile sale.Tot aici putem vizita Strada de aur care găzduieşte 11 case istorice, unde au locuit, de-a lungul timpului, gărzile castelului, alchimişti, bijutieri şi artişti, printre care şi faimosul scriitor Franz Kafka.

Piata Centrului Vechi mixul de arhitectură barocă şi gotică, dar şi istoria bogată a locului, transformă piaţa vechiului oraş într-o locaţie de poveste. Aici puteţi admira Biserica Sf. Nicolae, Ceasul astronomic, Biserica Týn şi statuia lui Jan Hus, teologul reformator ceh, născut la Husinec, ars pe rug pentru ideile sale anti-papale.

Podul Carol este cel mai popular obiectiv turistic din oraș, fiind vizitat zilnic de sute de vizitatori. Construcția sa a durat 45 de ani și are o lungime totală de 516 m.

Gradina Zoologica  din Praga este una dintre cele mai mari gradini de acest gen din Europa.Se intinde pe o suprafata de 45 hectare si gazduieste mai mult de 4600 de animale, exemplare din 630 de specii din toata lumea.

Seea World Praga cei 1000 de metri patrati si 75 de tone de apa oceanica special ajustata pentru a permite viata unui numar urias de pesti colorati marini si oceanic, precum si a coralilor, vorbesc de la sine.

‼️ IMPORTANT ‼️
Participantii la aceasta excursie au nevoie de documente valabile de călătorie (pașaport/ buletin) si împuternicire din partea ambilor părinți

🌟 Pretul se calculeaza in functie de numarul de participanti. Posibilitate organizare grup mic (16 copii).
🌟 Insotitorii grupului au costurile sustinute de firma organizatoare.
🌟 Nu este obligatoriu, dar din propria experienta  recomandam propunerea  unei astfel de excursii cu cat mai mult timp posibil inainte de perioada de plecare.
🌟 Perioada se stabileste de comun acord.