CASTELUL CORVINILOR+CETATEA DEVA

Ridicat in secolul al XIV-lea, Castelul Corvinilor reprezinta una dintre cele mai frumoase si bine conservate constructii de acest gen din epoca medievala fiind cea mai vestita proprietate a lui Iancu de Hunedoara, impresionand prin prezenta sa ce domina orasul Hunedoara.
Castelul Corvinilor are 42 de incaperi, doua terase, doua poduri si o suprafata construita de 7000 metri patrati.

Accesul in castel se face pe un pod de lemn, sustinut pe 4 piloni masivi de piatra, plasati in albia paraului Zlasti.

Ce se viziteaza in incinta castelului

 

Turnul nou de poarta, de forma rectangulara, ce impresioneaza prin masivitate, Inchisoarea castelului, care pastreaza o usa mare de lemn unde se spune ca ar fi fost “gazduit” pentru o vreme chiar Vlad Tepes. Camera de Aur, in care se adaposteste expozitia “Obiecte din colectiile Muzeului Castelului Corvinilor Hunedoara”.

Sala Cavalerilor Temnita unde se spune ca a fost inchis si Vlad Tepes.
Camera Domnitelor unde se poate vedea un set de mobilier apartinand secolului al XIX- lea, stilului electric, compus dintr-o masa, servanta, dulap. Scara spirala si Sala Dietei construita in stil gotic tarziu. In curte, pe langa fantana, se mai poate vizita terasa de artilerie, usor modificata in secolul al XIX-lea de unde se deschide o impresionanta priveliste spre groapa ursilor, Palatul Nordic, capela si curtea fantanii.
Ultimul obiectiv, Sala Cavalerilor, una dintre cele mai interesante spatii laice din Transilvania secolului al XV-lea. Functionalitatea acestei sali era aceea de sala de mese la ocazii festive sau sala de judecata si intruniri pentru nobili, dupa model germanic.

Cetatea Devei este considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania. A fost stăpânită de voievozi, de principi, de conti şi de ducese. A fost dată în dar, vândută sau bombardată. Fiecare a lăsat ceva în urma sa. Mai un zid de de apărare, mai o încăpere, mai o sală de bal sau chiar au extins cetatea cu un etaj întreg.
Excursia se poate incheia in functie de timpul ramas la dispozitie fie cu o balaceala la Aqualand Deva , fie cu o masa la Mc Donald”s.

Pretul se calculeaza in functie de localitatea de unde se face plecarea, nr aproximativ de copii participanti (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numarul de zile dorit.