CASTELUL CORVINILOR+CETATEA DEVA

Ridicat în secolul al XIV-lea, Castelul Corvinilor reprezintă una dintre cele mai frumoase și bine conservate construcții de acest gen din epoca medievală fiind cea mai vestită proprietate a lui Iancu de Hunedoara, impresionând prin prezența sa ce domina orașul Hunedoara.
Castelul Corvinilor are 42 de încăperi, două terase, două poduri și o suprafață construită de 7000 metri pătrați.

Accesul în castel se face pe un pod de lemn, susținut pe 4 piloni masivi de piatră, plasați în albia pârâului Zlaști.

Ce se vizitează în incinta castelului

 

Turnul nou de poartă, de forma rectangulară, ce impresionează prin masivitate, Închisoarea castelului, care păstrează o ușă mare de lemn unde se spune că ar fi fost “găzduit” pentru o vreme chiar Vlad Țepeș. Camera de Aur, în care se adăpostește expoziția “Obiecte din colecțiile Muzeului Castelului Corvinilor Hunedoara”.

Sala Cavalerilor Temnița unde se spune că a fost închis și Vlad Țepeș.
Camera Domnițelor unde se poate vedea un set de mobilier aparținând secolului al XIX- lea, stilului electric, compus dintr-o masă, servanța, dulap. Scara spirală și Sala Dietei construită în stil gotic târziu. În curte, pe lângă fântână, se mai poate vizita terasa de artilerie, ușor modificată în secolul al XIX-lea de unde se deschide o impresionantă priveliște spre groapa urșilor, Palatul Nordic, capela și curtea fântânii.
Ultimul obiectiv, Sala Cavalerilor, una dintre cele mai interesante spații laice din Transilvania secolului al XV-lea. Funcționalitatea acestei săli era aceea de sală de mese la ocazii festive sau sala de judecată și întruniri pentru nobili, dupa model germanic.

Cetatea Devei este considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania. A fost stăpânită de voievozi, de principi, de conti şi de ducese. A fost dată în dar, vândută sau bombardată. Fiecare a lăsat ceva în urma sa. Mai un zid de de apărare, mai o încăpere, mai o sală de bal sau chiar au extins cetatea cu un etaj întreg.
Excursia se poate încheia în funcție de timpul rămas la dispoziție fie cu o bălăceală la Aqualand Deva , fie cu o masă la Mc Donald”s.

🌟Prețul se calculează în funcție de localitatea de unde se face plecarea, nr. aproximativ de copii participanți (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numărul de zile dorit.

🌟Însoțitorii grupului au costurile susținute de firma organizatoare.