Klangenfurt-Lienz-San Candido. Ocolul Pământului într-o zi

MINIMUNDUS parcul tematic de miniaturi din orașul austriac Klangenfurt, locul unde poţi face ocolul pămîntului într-o singură zi. Are o suprafata de 26 mii metri pătraţi şi 156 de modele de clădiri în miniatură: obiective celebre din întreaga lume reproduse la o scara de 1:25 (Turnul Eiffel şi CN Tower din Toronto, Catedrala Sagrada Familia, Casa Albă, Washington D.C, Catedrala Sfînta Sofia din Kiev, Palatul prezidenţial La Moneda, Santiago, Chile, Taj Mahal, Teatrul Naţional din Cernăuţi si Manastirea Curtea de ArgeșJ etc). Trenuri funcționale având locomotive cu aburi sau moderne,  precum si minivaporașe care se leagănă pe minilacurile din parc, este locul unde te simţi un adevărat Gulliver pornit la explorare în ţara piticilor.

Reptillien Zoo Klagenfurt un adevărat paradis pentru copii, prezentând nenumărate specii de reptile, de la șerpi, șopârle la crocodili, laolaltă cu un acvariu ce cuprinde specii de piranha și o grădină în aer liber cu câteva modele de dinozauri.

Lacul Wörthersee O croaziera  pe cel mai mare lac  din Carinthia, cu  o suprafaţă de  aproape  20 km patrati  completeaza perfect  aceasta  zi. Situat la 450 m deasupra mării, este cunoscut ca fiind cel mai cald lac alpin. Lacul Wörthersee te surprinde cu apa limpede, turcoaz, atmosfera sudică, imperială, și vilele cochete datând de sute de ani. O croazieră  despre peisaje, orășele pitorești  si stațiuni luxoase .Plecarea se face din Klangenfurt/See si trece pe lângă Krumpendorf, Reifnitz, Maria Worth un satuc idilic inconjurat de munti, Turnul Pyramidenkogel asezat pe un varf muntos la inaltimea de 851 m cel mai inalt turn panoramic din lume construit din lemn  si până la Velden  staţiunea  de lux unde îşi petrec timpul liber tot beau monde-ul austriac  adeasea  numit un Monte Carlo al Austriei.

Pista ciclabila San Candido –Lienz una dintre cele mai cunoscute rute de ciclism familial, datorită absenței aproape totale de urcări, care cu siguranță ajută. Să pedalezi cufundat în natură insotit  mereu de sunetul apei in cadere, traversând  o graniță de stat pe două roți. O emoție, nu doar un obiectiv important pentru micii bicicliști.
Începe de la 1.175 m până la 675 m, o diferență de altitudine de 500 de metri care ne permite să mergm aproape întotdeauna pe câmpie sau în coborâre admirand crestele frumoase ale Dolomitilor.O pista  cu diferite etape în care să te oprești pentru a admira peisajul , pentru a servi un picnic delicios intr-un peisaj greu de descris in cuvinte.

Lago di Braies la care nu vreau sa adaug decât o poză care spune cât o mie de cuvinte. O drumetie in jurul unui lac spectaculos va incheia o excursie greu de egalat.

‼️ IMPORTANT ‼️
Participantii la aceasta excursie au nevoie de documente valabile de călătorie (pașaport/ buletin) si împuternicire din partea ambilor părinți

🌟 Pretul se calculeaza in functie de numarul de participanti. Posibilitate organizare grup mic (16 copii).
🌟 Insotitorii grupului au costurile sustinute de firma organizatoare.
🌟 Nu este obligatoriu, dar din propria experienta  recomandam propunerea  unei astfel de excursii cu cat mai mult timp posibil inainte de perioada de plecare.
🌟 Perioada se stabileste de comun acord.