Maramureş, plai cu flori

Muntii Rodnei -Viseu de Jos

Maramureş plai cu flori,si nu doar cu flori. Un tărâm cu păduri fermecate, cu dealuri line străjuite de căpiţe ţuguiate. Maramuresul este cu adevarat locul in care, poti spune ca te intorci in timp.Un muzeu in aer liber,care si-a sculptat in lemn propria istorie.

Obiective propuse:

  • Cimitirul Vesel Sapanta
  • Muzeul Satului Maramuresan
  • Memorialul Victimelor Comunismului Sighet (optional in functie de varsta copiilor)
  • Mocanita (Valea Vaserului)
  • Cascada Cailor Borsa (daca programul hotarat de comun acord ne permite)

Cimitirul vesel de la Săpânţa

Maramureşenii sunt oameni veseli, care tratează cu umor chiar şi trecerea la cele veşnice.In cimitirul vesel de la Sapanta, monumentele funerare sunt cioplite în lemn de stejar şi decorate cu desene colorate şi versuri amuzante.

În apropiere de Săpânţa se află oraşul Sighetu Marmaţiei, locul în care vom vizita Muzeul Victimelor Comunismului si Muzeul Satului Maramuresan unul din cele mai frumoase muzee din tara care se intinde pe o suprafata de 14 hectare si adaposteste un sat tipic din nordul tari.O plimbare prin acest muzeu iti lasa impresia ca esti proiectat in trecut pe ulitele satelor maramuresene de acum cateva secole.

Iar dacă am ajuns în inima Maramureşului, nu vom rata o plimbare cu Mocăniţa, trenul care lasă în urmă o dâră groasă de aburi şi care ne va purta printr-un ţinut de legendă. Peisajul ne va încânta prin contrastul priveliştilor cu sate scăldate în razele soarelui şi cele cu păduri întunecoase de stejar.Fluturii si razele soarelui vor fi partenerii nostri de calatorie care vor da viata peisajelor incantatoare din aceasta zona.

🌟Pretul se calculeaza in functie de localitatea de unde se face plecarea, nr aproximativ de copii participanti (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numarul de zile dorit.
🌟Insotitorii grupului au costurile sustinute de firma organizatoare.