Minunățiile Gorjului

Minunățiile Gorjului –Munții Parâng

Ținutul Gorjului este un loc mirific în care se regăsesc uimitoare atracții turistice, dar și un adevărat tezaur al obiceiurilor și tradițiilor populare.

Între zonele de o rară frumusețe ale județului Gorj, un loc aparte îl ocupă Cheile Oltețului, cel mai îngust canion din Europa situat între două masive montane străbătute de un râu rece și iute ce a săpat cu răbdare în calcarul muntelui lăsând în urma sa o operă desăvârșită.

Peștera Polovragi renumită în întreaga lume denumită și Peștera Zamolxis locul subpământean plin de legende și mituri. Se spune că de aici din lăcașul său sfânt, zeul getodacilor Zamolxis trecea pe sub munte prin galerii până la vechea cetate dacică Sarmisegetusa.

În imediata apropiere, pe raza loc. Baia de Fier, se află Cheile Galbenului unde putem vizita cel mai popular obiectiv speologic din România Peștera Muierilor unde vom descoperi Domul mic, Sala Altarului, Sala Turcului (candelabrele, Moș Crăciun și Turcul), Sala Minunilor, Cascada Împietrită și, de fapt, toate formațiunile calcaroase ciudate. Săpăturile arheologice făcute aici au scos la iveală numeroase urme de locuire din paleolitic și oase de animale. Tot aici poate fi admirat un schelet de urs în mărime naturală.

Obiective propuse:

  • Sarmizegetusa Regia
  • Peștera Muierilor
  • Peștera Polovragi
  • Cheile Oltețului
  • Fabrica de Ciocolată Belgiană

Fabrica de Ciocolată Belgiana de la Crasna un taram al ispitelor, unde copii vor avea prilejul sa-si incante papilele gustative cu celebra ciocolata, si de asemenea ,vor afla tehnicile de preparare si modelare a figurinelor de ciocolata, care se regăsesc în perioada sărbătorilor pe raftul magazinelor (Iepurași, Ouă, Moș Crăciun, Papucul doamnei etc).

🌟Prețul se calculează în funcție de localitatea de unde se face plecarea, nr. aproximativ de copii participanți (transport 20+1,35+1,44+1,52+1), numărul de zile dorit.
🌟Însoțitorii grupului au costurile susținute de firma organizatoare.